O nas…

Kufle i widelce to przestrzeń, w której wyselekcjonowane kraftowe piwa współistnieją z wyśmienitym jedzeniem. Przyświeca nam bowiem idea food & beer pairing, czyli łączenia w twórczy sposób różnych rodzajów piwa z odpowiednio dobranymi potrawami.

I powiedzieć Wam coś? Jesteśmy pierwszym takim miejscem w Krakowie!

Jeśli do nas trafiłeś to oczywiście możesz zadowolić się samym trunkiem albo wybrać z menu którąś ze smakowitych pozycji. Ale pamiętaj – pełnia szczęścia to talerz smakołyków uzupełniony szklanką doskonałego krafta!

Potraktuj barmanów jak przewodników – doradzą Ci, które połączenia piwno-jedzeniowe sprawią Ci największą przyjemność.

A jeżeli chcesz nas odwiedzić, potrzebujesz rezerwacji, lub najzwyczajniej chcesz o coś zapytać to czekamy na Twój kontakt pod numer telefonu +48 535 799 666 lub mail [email protected].

WASZE OPINIE

Image
Helmut
Właściciel
Kufle i widelce to jego kolejne dziecko, bo od 6 lat jest szczęśliwym posiadaczem Artefakt Cafe - miejsca,
obowiązkowego do odwiedzenia na mapie krakowskiego Kazimierza. O piwach kraftowych wie wszystko
i jeszcze więcej i to nie tylko od teoretycznej strony - lubi o nich bowiem nie tylko opowiadać, ale także je
smakować, wąchać i pochłaniać. W tłumie ludzi czuje się jak ryba w wodzie albo raczej jak rowerzysta w
peletonie, bo jego pasją jest... kolarstwo. W Kuflach pełni rolę ogarniacza, bo oprócz bycia
współwłaścicielem łączy w sobie jeszcze kilka innych stanowisk - PRowiec, menadżer, barman...I pomyśleć,
że to wszystko są w stanie ogarnąć tylko dwie ręce i dwie nogi!
Image
Szopen
Właściciel
Bez kuchni, gotowania i degustowania nie oddycha! Szukanie nowych połączeń smakowych, planowanie
kolejnego menu czy tworzenie nowych receptur ma we krwi. Nie przez przypadek więc pierwszą zupę
ugotował w wieku 5 lat. Na ludzi patrzy przez pryzmat swojej pasji, dlatego cały świat chce nauczyć jak
prawidłowo trzymać nóż, co najlepiej komponuje się z kaczką czy jak zrobić perfekcyjny sos holenderski.
Kiedy nie gotuje, to chodzi po górach. W Kuflach i widelcach jest współwłaścicielem i szefem kuchni, co
stanowi idealną podstawę do zrobienia rewolucji w krakowskim (i nie tylko) świecie kulinarnym.